Portal Fotoklubu Podlaskiego
Zegar
Nawigacja
Losowa Fotka
Ostatnie artyku³y
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
» Nowa formu³a FF
» witanko
» Monitory-Laptopy-Kolory
» Fotograficzne praktyki
» Powitanie
Najciekawsze tematy
Brak tematów na forum
Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Aktualnie online
» Go¶ci online: 1

» U¿ytkowników online: 0

» £±cznie u¿ytkowników: 131
» Najnowszy u¿ytkownik: Fotograf
Newsletter
Aby móc otrzymywaæ e-maile z Portal Fotoklubu Podlaskiego musisz siê zarejestrowaæ.
Ostatnio Widziani
» Andrzej36 tygodni
» wiesio150 tygodni
» zomik1165 tygodni
» mmariusz1990179 tygodni
» privilege195 tygodni
» dooraa213 tygodni
» grawo222 tygodni
» limba3312 tygodni
» semperand324 tygodni
» bon_wojtek333 tygodni
Shoutbox
Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

Brak wiadomo¶ci. Mo¿e czas dodaæ w³asn±?
Zobacz temat
 Drukuj temat
Powitanie
mmariusz1990
Witam wszystkich forumowiczów, fotografów, oraz czytaj±cych ten post Smile
Na pocz±tek mo¿e kilka s³ów o mnie, mianowicie:
Nazywam siê Mariusz Majewski, mam 20 lat. Aktualnie studiujê na II roku Informatyki ze specjalno¶ci± "Grafika komputerowa".
Swoj± wyprawê po fotograficznych przestworzach, tak naprawdê, rozpocz±³em oko³o roku temu, zwyk³ym aparatem cyfrowym. Do fotografii natchnê³a mnie moja dziewczyna Wink (wiem, mo¿e to g³upio brzmi, ale chcia³em po prostu utrwaliæ jej niesamowity u¶miech). Jednak na tym siê nie skoñczy³o. Zacz±³em byæ ciekawy, miêdzy innymi jaki proces musi przeprowadziæ aparat do momentu zapisania zdjêcia, sk±d pojawiaj± siê przek³amania i przerysowania obrazu, jak skomponowaæ i wykadrowaæ dobre technicznie zdjêcie i tak dalej.
Wspomnê, ¿e jako malec interesowa³em siê rysunkiem. Mo¿e to w³a¶nie mój powrót do nie tak dawnej przesz³o¶ci, tylko w cyfrowym ¶wiecie? Nie wiem, jednak co¶ w tym jest. Z czasem stwierdzi³em, ¿e robienie zdjêæ jest w³a¶nie takim "tworzeniem obrazu", tak± "zabaw± ¶wiat³em". Robi±c zdjêcie jeste¶my "malarzem chwili" Dlatego te¿ podkre¶lam swoje zainteresowania z dzieciñstwa, poniewa¿ wygl±da to tak, jakbym zamieni³ o³ówek na aparat Smile
Jak zostaæ dobrym fotografem, którym i ja chcia³bym byæ? Po pierwsze æwiczyæ, æwiczyæ i jeszcze raz robiæ zdjêcia Pfft Wydaje mi siê ¿e w ten sposób wyrabiamy swoj± wra¿liwo¶æ, dostrzegamy sytuacje, które na pierwszy rzut oka mog± wydawaæ siê oczywiste, lecz takie nie s± oraz zaczynamy dostrzegaæ szczegó³y.
Te "aspekty" wymienione powy¿ej, po³±czone z wiedz± fotografa mog± przyczyniæ siê do bardzo dobrych, jak nie ¶wietnych zdjêæ.
Jestem równie¿ zdania, ¿e fotografia to przecie¿ zabawa, maj±ca nam sprawiaæ rado¶æ. Smile
Dziêkujê za wytrwa³o¶æ do koñca w±tku, pozdrawiam, oraz ¿yczê wszystkiego najlepszego w nadchodz±cym nowym roku Smile
D750 / D610 / 35 1.8 / 50 1.8 / 85 1.8 / 15-30 2.8 / 24-70 2.8 / 70-200 4 / SB910 / SB700

Web
Andrzej
Witaj Mariuszu.
Jestem pod wra¿eniem Twojego powitania. £adne dossier Smile
Tak czy inaczej sporo tu racji. Æwiczenie - owszem... Nie zapominaj te¿ o ogl±daniu du¿ej ilo¶ci prac (nie tylko zdjêæ - malarstwo równie¿). Dopiero taki konglomerat powinien przynie¶æ efekt. Do tego troszkê literatury - nie tylko technicznej. Pozycje dotycz±ce kompozycji s± jak najbardziej po¿±dane.
Reasumuj±c - witam Cie w imieniu administracji tego Portalu i liczê na aktywny udzia³ w naszych konkursach. Baw siê dobrze Smile
Do siego Roku Smile

Pozdrawiam
Edytowane przez Andrzej dnia 31.12.2010
Wasz bardzo wredny admin...

mmariusz1990
Dziêkujê, postaram siê braæ jak najliczniejszy udzia³ w konkursach Smile Dziêki za przyjêcie mnie do grona forumowiczów.
Pozdrawiam Wink
D750 / D610 / 35 1.8 / 50 1.8 / 85 1.8 / 15-30 2.8 / 24-70 2.8 / 70-200 4 / SB910 / SB700

Web
semperand
Witam,witam kolegê,
do¶æ pó¼no, ale z ró¿nych wzglêdów nie zawsze mam czas tu zagl±daæ, a szkoda. Powinni¶my czê¶ciej siê tu na forum, wymieniaæ do¶wiadczeniami czy pytaæ o ró¿ne sprawy.
Pozdrawiam,

mmariusz1990
semperand napisa³/a:
"Powinni¶my czê¶ciej siê tu na forum, wymieniaæ do¶wiadczeniami czy pytaæ o ró¿ne sprawy."

Jestem jak najbardziej za Smile Pozdrawiam

Web
Przejd¼ do forum: